Přímo a natvrdo

Kam se ztratil Bůh?

5. 1. 2018 22:00
Rubrika: Nezařazené

Psát sem že kniha od S. Hríba je skvělá je zbytečné, že tito tři mužové jsou kapacity nejen ve svých profesních životech, taktéž. 

Spíš dvě věci co mě neustále zaráží.

První je nekonečný monolog církve o tom jak žijeme v přesexualizované době a jak je na vině společnost. Čemu se pořád tak divíte? Tisíc let byla sexualita církví potírána a stavena na roveň jako něco přízemního, jako něco, co je určeno pouze pro plození dětí. Pro všechny rejpaly, vezmu-li v potaz II.vatikánský koncil, v kontextu staletí je to něco, jako co se odehrálo včera. Očima běžného člověka, Indové mají kamasútru, Číňani tai-či, pohani Slunovrat a obětiny a co ,,maj" jako křesťani? Běh Sv. Pavla?

Církev si za tohle může sama.

Druhá věc, kdy se píše, že lidé nemají problém s Bohem, ale s falešnou představou Boha. Koho asi tak uvidí,  když vlezou do kostela? Povětšinou starého muže s plnovousem na obláčku ;-)

Nic proti, ale nechovejme se fut dokola jako malé děti, které ukazují prstem:,,Můžeš za to ty!" Ale pojďme řešit palčivé otázky církve s vyhrnutými rukávy a mějme alespoň špetku zodpovědnosti i za to co si neseme z let minulých. Má-li být rok 2018 rokem jubileí a různých ohlédnutí zpět, zkusme to taky ;-)

Vše nej do roku 2018 přeje

Jan Hladík, v.r. 

ps: Skutečným nepřítelem církve není hřích, ale zvyk. 

 

Zobrazeno 1062×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz