Přímo a natvrdo

Výzva lásky

15. 11. 2015 15:18
Rubrika: Nezařazené | Štítky: krize , rozchod , víra , vztahy , Bůh , láska

Chci Vám napsat pokračování mého posledního příspěvku. Kéž je můj článek výzvou i povzbuzením pro všechny.

Co se předtím stalo? Chystali jsme svatbu, ale pak jsem se zlomil a neměl jistotu, rozešli jsme se. 

Když na to teď vzpomínám, není mi to příjemné, protože vidím jak pošetile jsem se choval, ale již jsem schopný děkovat Bohu za tuto zkušenost, která nás skutečně obnažila až na kost, vystavila nás největší zkoušce, stála hodně bolesti a slz. Došlo k tomu, že mojí nastávající pomotal hlavu jeden kluk a další dva kluci během naší krize. Náš vztah dva měsíce před svatbou byl hodně chladný, stávali jsme se odtažití. Stále jsme se hádali a pak i já, jsem měl svou nápadnici. Totálně jsem zmagořil, chtěl jsem to tady opustit, jet jinam, utéct, neřešit nic. Samozřejmě se rozneslo, že jsme se rozešli a nebýt kamarádů i sousedů (jsme taková malá vesnička), kteří do mě  ryli, že jsem idiot (a měli pravdu), by se nejspíš nestaly další události. I po rozchodu jsme se scházeli, jen to bylo takové, že jsme si neměli co říci nebo jsme cítili smutek nad něčím co jsme ztratili.. Až pak jeden den, kdy jsem měl volno a nebyl o víkendu v práci, tak jsem si pustil film Fireproof (česky Ohnivzdorný). Po skončení jsem plakal, protože mi docvaklo co jsem udělal svým hloupým jednáním. Bylo to mezi námi takové, že byla jen minimální šance na to, že bychom spolu mohli zase chodit.. A tak jsem si stáhnul Výzvu lásky (pracovní verzi vytvořila římsko-katolická farnost Cheb) a každý den na sobě i našem vztahu pracoval. Po prvních dvaceti dnech jsem myslel, že s tím seknu, protože jsem prožil mnoho bolesti a neviděl jsem žádný výsledek.. Ale pokračoval jsem. Vykonal jsem čtyřicetidenní pouť do svého srdce i do toho jejího.. Tolik jsem se dozvěděl o sobě i o nás.. Také jsem jí řekl, jak je mi líto, že jsme po ní šlapal svými slovy a skutky, jak jí prosím o odpuštění. Uvědomil jsem si, že jsem byl sobec, který miloval jiný věci, namísto toho abych miloval ji. Uvědomil jsem si jak strašně jsem vytupěl - jak mi pohlazení od ní nebo že mě držela za ruku, přišlo jako samozřejmost. Jak jsem si toho přestal vážit, postupně jsem si přestával vážit jí samotné. Jak jsem si myslel, že všechno utáhnu bez Boha, že to zvládnu vlastníma silama.. Nebyla jen chyba na mé straně, ale vnímám velký díl viny u sebe..

Následovaly večery, kdy jsme mluvili dlouho do noci. Kdy jsme se tak odhalili jeden druhému. Kdy jsme si vše vyjasnili.

Můj vztah s Bohem se srovnal a dokonce vyrostl.

A teď? Jestli čekáte happy - end, dočkali jste se. Jsme opět spolu a vnímáme, že se naše láska nejen zvětšila, ale především prohloubila..  A svatba je v lednu ;)

Chci všem kdo toto čtou doporučit - přečtěte si Výzvu lásky! Ať jste mladí nebo staří, ať máte krásný vztah nebo vztah s neshodami. Vykonejte tuto pouť, protože otvírá nejen oči, ale především srdce.

Kéž Vám Hospodin žehná +

Jan

 

Zobrazeno 2354×

Komentáře

Sancika

Pěkné :o) Ať se vám daří, fandím vám :o)

Marusska

Chvála Pánu! Ať vám žehná +

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz