Přímo a natvrdo

Muži, sexualita a Bůh

25. 5. 2014 10:52
Rubrika: Nezařazené | Štítky: mužství , sexualita , sex , morálka , Bůh

Chtěl bych na začátku podotknout, že píšu především pro muže, ale i ženy si mohou přečíst, mají-li zájem :)

Druhá věc je ta, že nemusíte brát text souvisle, ale spíše jako soubor myšlenek.

Třetí věc je ta, že říkám slova velmi zpříma, řeknu to natvrdo. Je to má vlastnost.

Smysl naší osobnosti,je částěčne zakódován v našem těle, v našich genech, ve stavbě našeho těla. V ničem jiném to neplatí tolik jako právě v sexualitě. To jak milujeme, je v posledku to co jsme. Archetypálně je muž ten kdo poskytuje a zasazuje semeno, žena pak ta která přijímá, ochraňuje a vychovává to, co bylo zasazeno. Než mě některé feministky utlučou za tento názor, pojďme dál. To, co je v mužské duši vepsáno nejhlouběji, je vytvářet život v druhých. Proto je sexuální styk tak silnou a vytrvalou potřebou nás mužů. Nejsme posedlí sexem, ale jsme takto nalódováni, pokud se jedná o vztah a setkávání. Řekněme si upřímně, každý z nás je hrdý na svůj vztyčený penis. Pojďme se ale podívat na penis jako na obraz mužství-co nám to říká? Penis je především měkký a tvrdý. To je jeho první vlastnost. V našem životě je správné místo pro obojí, pro zranitelnost a sílu, opuštění věcí i neústupnost.. Moudroust spočívá v tom, vědět kdy, kde a jak použít. Penis není ani zbraň, ani jen pouhý nástroj, ale je to prostředek pro dosažení kontaktu, doslovně vyčnívající k druhému, ne proti, aby zraňoval a napadal, ale aby působil potěšení a radost-vzájemnou!

Morální integrita vzniká vyvážením lásky k sobě a lásky k druhému člověku, uplně stejně, jako to je při milování muže a ženy. Je třeba udržet vlastní hranice a současně je i překročit k druhému. Jde především o hledání harmonie a rovnováhy, namísto pouhého ukládání povinností a morálních požadavků. Mnoho lidí toto zkoušelo a zkouší, ideál ,,absolutní obětavosti", ale většinou to vyústí do naprostého opaku a paradoxně s sebou nese to, že se mnoho křesťanů, stává velice sobeckými. V podstatě vzdávají snahu žít podle Písma, protože se domívají, že je od nich v každém okamžiku vyžadováno mučednictví. Totéž platí i o sexualitě.

Většině z nás je předkládáno že: ,,Každý akt sexuálního potěšení, vyjma heterosexuálních aktů, které jsou otevřené vzniku nového života, je hříšný." Tento negativistický přístup nepřivedl mnoho lidí blíže k Bohu a Boží lásce, pokud tam vůbec někoho přivedl.

Sex je něco co v nás a vytyčování plotů, kolem tohoto a označování jak je to hříšné mi nestačí. Věřím že mluví třeba i jen za malé procento katolíků, ale důvody proč NE u předmanželského sexu mi vážně nestačí. Sami asi víte že pokud začnete s někým chodit, s někým o kom víte, že si ho jednou chcete vzít, tak sama naše nejhlubší potřeba se začne ozývat a nezabijete ji nebo nesvážete, protože je divoká a nespoutaná a je stále v nás. Je to energie, které nás dělá muži.

Má vlastní zkušenost je ta, že po půl roce jsme spolu začali spát a velmi to našemu vztahu pomohlo. Do té doby jsme jen stále řešili jak se sexu vyhnout a nikam jsme se neposunuli. Poté, najednou když jsme se věnovali a vzájemně se obdarovali, zbylo tolik času pro vzájemné poznávání a začali jsme se skutečně poznávat a objevovat. Každý den vás něco nové překvapí :) a sex jednou za čas přináší mnoho radosti a potěšení.

Teď mě asi ukřižují za to, že kazím mladé/staré katolíky.

Věřím, že někdo vytrvá, že někdo spolu dokáže žít bez sexu až do manželství. Proč ne, fandím jim, ale není to cesta pro každého.

A představy někoho o tom jak by to mělo být, je jeho problém, je to jeho představa o nás. O tom co děláte rozhodujete sami, ne vaše matka, ne církev, ne Bůh, ale vy sami. Až si toto uvědomíte, stáváte se skutečně dospělými a spolu s tím přichází do vašeho života i zodpovědnost za veškerá vaše rozhodnutí.

Zobrazeno 1421×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz